Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Üyelik
www.doranatourism.com Kullanıcı Hesabı, satın aldığınız ürünleri görüntülemek, iptal etmek ve değiştirmek için kullanabileceğin bir self-servis aracıdır. www.doranatourism.com’un ana sayfasında, sağ üst köşede bulunan Üye Ol seçeneğine tıklayarak kısa sürede ve ücretsiz olarak kendine bir kullanıcı hesabı oluşturabilirsin. Web sitesini daha sonraki ziyaretlerinde kullanıcı hesabına girmek istersen, yine ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Giriş Yap seçeneğine tıklayarak hesabına giriş yapabilirsin.
Kullanıcı hesabına giriş yapmak için kullandığın alanda yer alan Şifremi Unuttum seçeneğine tıklayarak, kayıtlı e-posta adresin üzerinden kullanıcı adını veya şifreni sıfırlayabilirsin. Sonrasında yeni bir şifre oluşturarak hesabına giriş yapabilirsin. Şifre sistemimiz büyük-küçük harfe duyarlı olduğunu hatırlatalım. Hatalı giriş yapmamak için şifreni yazarken büyük-küçük harf ayrımına dikkat edebilirsin.
Şifre sistemimiz büyük-küçük harfe duyarlı olduğundan, giriş yaparken büyük-küçük harf ayrımına dikkat edebilirsin. İhtiyaç duyduğunda "Şifremi Unuttum" linkine tıklayarak, hesabının tanımlı olduğu e-posta adresin üzerinden yeni bir şifre oluşturabilirsin.
Güvenlik
Hem iş ortaklarımızın hem de müşterilerimizin kişisel verilerini, yasa dışı yollardan elde etmeye yönelik her türlü girişime dikkat ediniz. Eğer www.doranatourism.com 'dan gönderilmiş gibi görünen ama sahte olduğunu düşündüğünüz bir e-mail alırsanız, lütfen durumu vakit kaybetmeden 0 392 444 2050 numaralı telefon üzerinden bize bildir.
Vize
Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir. Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır.
- Schengen Vizesi
- Turistik Vize
- Transit Vize
- Öğrenci Vizesi
- Sınır Kapısında Vize
- Çalışma Vizesi
Schengen Vizesi nedir?
Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir. Bu vize ile giriş yapılabilecek ülkeler: Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Estonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, Letonya, İtalya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Norveç, Hollanda, Polonya, Slovakya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İsviçre, İsveç' tir.
Transit Vize nedir?
Transit vize, bir ülkeye giderken, başka bir ülkeden aktarma yapılması gerektiği durumlarda, aktarma yapılan ülkenin sınırlarından geçebilmek için istenen kısa süreli vize türüdür. Aktarmalı uçuşlarda aktarma yapılacak olan ülkenin transit vize isteyip istemediği mutlaka kontrol edilmelidir. Transit vize talebi ülkeden ülkeye ve aktarma sürelerine bağlı olarak değişiklik gösterir.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için vize gereklimi? Hangi ülke vatandaşları vize almak zorunda?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlari ülkeye turist olarak girerken nüfus cüzdanlarıyla bir ay süreye kadar verilebilecek vize ile girebilirler pasaporta ihtiyaçlari yoktur, ancak verilecek vize süresini geçirmemeleri gerekiyor.
Hangi Ülke Vatandaşları için KKTC’ye Girişte Vize Gereklidir?
Kıbrıs’a vize almak için vatandaşı olduğunuz ülke çok önemlidir. Ülkelere göre Kıbrıs’a vize alma konusunda farklı durumlar ortaya çıkmaktadır.
Türkiye Vatandaşları için Vize: Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı ya da Pasaportu olan şahısların Kuzey Kıbrıs’a vize almada herhangi bir sıkıntıları yoktur.
Avrupa Birliği Ülkeleri Vatandaşları için KKTC Vizesi: AB üyesi ülkeler, yani Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Lİtvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya veya Yunanistan vatandaşı olup da pasaportları ile giriş yapan şahıslar vize almada yine sıkıntı yaşamamaktadır.
Beyaz Irk Ülkeleri Vatandaşları için KKTC Vizesi: Rusya, Ukrayna ve Moldova gibi beyaz ırk ülkeleri de girişte pasaportları ile kolaylıkla vize alabilirler.
Afrika ve Asya Ülkeleri Vatandaşları için KKTC Vizesi: Özellikle savaşların ve çalkantılı durumların hakim olduğu Suriye, İran, Irak, Afganistan, Türkmenistan, Nijerya, Fas, Sudan, Kırgızistan gibi ülkelerin vatandaşları girişte ciddi bir sorgulamaya tabi tutulmaktadırlar. Bu tip ülkelerin vatandaşlarının vize alma şartları aşağıda belirtilmektedir:
Çalışma amaçlı gelmişlerse, çalışma ön izni olmalıdır.
Öğrenim amaçlı gelmişlerse öğrenci izinleri olmalıdır. Öğrenim amacıyla gelen öğrenciler, girişte sorumlu memura üniversitenin kendisine verdiği öğrenci kabul belgesi ya da davet yazısını sunar. Giriş yapan şahıs akabinde www.icisleri.gov.ct.tr adresine girip ana menüde bulunan “Online İşlemler” menüsünden “Öğrenci İzinleri” linkini tıklayarak işlemlerini yapmalıdır.
Turistik amaçlı gelmişlerse; kalacakları otel, kendilerini karşılayacak kişi, yanlarında bulundurdukları para miktarı, dış görünüş gibi hususlara bakılarak muhaceret memuruun ikna olması durumunda vize verilir. Turistik amaçlı verilecek izin hiç bir şekilde 90 günü aşamaz.
Kuzey Kıbrıs’ta ailesi (sadece ana-baba ve eş) olması durumunda vize verilebilir.
Taşınmaz malı varsa ya da elinde taşınmaz bir mala ait bir satış sözleşmesi varsa yine giriş vizesi verilebilir.
Yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde genelde giriş vizesi verilmektedir. Vize verme konusunda tek yetkili ilgili muhaceret memurudur.
Yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde genelde giriş vizesi verilmektedir. Vize verme konusunda tek yetkili ilgili muhaceret memurudur.
Ödeme
Ödemeleri;
- Havale yolu ile (TL ya da EURO),
- Kredi kartı tek çekim,
- Kredi kartı taksit şeklinde ödeyebilirsiniz.